Zonnige Zeilvakanties
zeilen8.jpg

Flottielje Griekenland vanuit Athene

Beleef de gezellige, zonnige flottielje zeilvakanties in Griekenland

Zet koers naar Hydra, Spetses, Poros en Aegina, de schilderachtige eilanden met beeldschone stadjes en gezellige boulevards met vele terrasjes. De kustlijn van Griekenland is enorm gevarieerd. Prachtige stranden en steile rotswanden wisselen elkaar af als in een kleurrijk prentenboek. Meer onderweg aan om een bezoek te brengen aan sfeervolle taveernes en allerlei winkeltjes die je tegenkomt.

Of zeil naar afgelegen traditionele vissersdorpjes met typische witte huisjes en blauwe vensters op de Peloponnesus. Onder invloed van de immer zilte zeelucht en de bruinende zon is het levensritme heerlijk loom en kalm alsof de tijd heeft stilgestaan. Ook in dit gebied liggen historie en cultuur voor het oprapen. Heel bekend is bijvoorbeeld het immense Amfitheater uit de Griekse oudheid.

Onze uiterst ervaren schippers maken je graag wegwijs in dit ooit door goden uitverkoren gebied. Ervaar de legendes en stap in een ongekend zeilavontuur dat flottielje Griekenland heet.

Typisch in Athene gebied:

  • Zeilen tussen eilanden en vasteland
  • Dolfijnen
  • Beschut zeilgebied met mooie zeilafstanden
  • Schilderachtige visserhavens
  • Rijke antieke cultuur
  • Aanleggen aan de kade
  • Geen havenkosten
  • Wind: 2- 5 Bf
  • dagafstanden: 15– 25 Nm

 Vraag nu een offerte aan of lees verder voor meer informatie over flottielje Griekenland vanuit Athene

Gun jezelf een zinderende start van je vakantie, zeil vanuit Athene

Dat Athene een bruisende wereldstad is weet je natuurlijk al lang. Kunst, cultuur en historie weten zich nergens ter wereld zo verweven als in de Griekse hoofdstad. De Akropolis, Metropolis en het Plaka zijn een paar bezienswaardigheden die gelden als een must voor iedere toerist.
Van oudsher is Athene echter allereerst een havenstad. Dat maakt het een aantrekkelijke plek om je zeilvakantie te starten. Wanneer je op je zeiljacht stapt en de haven Alimos-Kalamaki Marina uitvaart verstomt de kakafonie van het stedelijk rumoer en nemen de geluiden van wind en golven van de Saronische en Argolische Golf het over.

Het weer in de Saronische en Argolische Golf

De zeilwind is doorgaans uitmuntend en trekt gedurende de ochtend aan tot windkracht 3 tot 6. ’s Avonds gaat de wind weer liggen en ’s nachts is het bladstil.
In de zogeheten “Meltemi”-tijd in juli en augustus kan er een stevige noorden wind waaien.

Flottielje Griekenland vertrekdata vanuit Athene

Alle flottielje vertrekdata van Zeilnet

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeiljachten.

Vragen? Neem gerust contact op met ons of boek direct een geweldige Zeilnet zeilvakantie